Allt du behöver veta om hundar

Snusa säkert för din och hundens hälsa

Som hundägare är det ditt ansvar att se till så att din hund är trygg och säker. Dock är det inte ovanligt att det uppstår olyckor som gör att hunden skadar sig eller på annat sätt far illa. Hundar är mycket nyfikna varelser som mer än gärna smakar på allt de kommer åt. Är du snusare behöver du alltså se till att din hund inte kan komma åt ditt snus.

Nikotinprodukter som snus och cigaretter är inte hälsosamt för någon, men för din hund kan det blir riktigt allvarligt. Vill du snusa säkert för både dig och din hund kan nya XQS snus utan nikotin vara lösningen. Eftersom snuset inte innehåller nikotin behöver du inte oroa dig för att din hund ska bli förgiftad. För dig som användare kan du dessutom njuta av snuset i många härliga smaker. Snuset kommer i ett mer slimmat format, vilket gör att det lättare kan placeras rätt under läppen.

Varför äter hundar snus?

Det är inte alla hundar som tuggar i sig snus så fort de får tag på en portionspåse, men många hundar blir faktiskt lockade av lukten. Är det en yngre hund är det främst nyfikenheten som gör att de vill tugga i sig snuset. Det är således helt av nyfikenhet eller i hopp om att snuset ska smaka gott som hunden äter det.

Kan snus förgifta hunden?

Om din hund har fått i sig cigaretter eller snus med nikotin finns det risk för förgiftning. Därför är det viktigt att du kontaktar en veterinär om du vet med dig att hunden har ätit ditt snus. Är det ett snus utan nikotin kan du oftast avvakta och hålla hunden under uppsikt.