Allt du behöver veta om hundar

Flyttstäda som hundägare

Som hundägare är du säkerligen redan van vid att det är en hel del smuts och hår i hemmet. Din älskade fyrbenta vän drar in både grus, sand och lera, samtidigt som hunden säkerligen släpper av en hel del hår. Att städa till vardags har blivit en självklarhet, men när du ska flytta behöver du se över städrutinerna extra noga.

Att flyttstäda en bostad är jobbigt redan som det är, men när en hund har bott i huset eller lägenheten krävs oftast en mer grundlig städning. Vi rekommenderar att du kollar upp professionella städfirmor i din närhet som kan ge dig en offert på flyttstädning till ett konkurrenskraftigt pris, så att arbetet blir korrekt utfört. Vid en flyttstädning som utförs av en seriös firma behöver du inte själv ansvara för någonting. Dock är det viktigt att du ändå är ärlig med att en hund har vistats i hemmet och hur grov smutsnivån är. Be gärna om pris på flyttstädning i god tid, så att du hinner jämföra firmor mot varandra.

Flyttstäda med hund – att tänka på

Som tidigare nämnt behöver din flyttstädning utföras på ett mer grundligt sätt när du är äger en hund eller annat husdjur. Du behöver se till att du blir av med all smuts och allt hår som finns i bostaden, så att de nya ägarna kan flytta in utan problem. Här nedan listar vi några av våra absolut bästa tips för dig som ändå planerar att städa på egen hand.

  • Hundhår flyger lätt omkring i bostaden och lägger sig på fria ytor. Se därför till att din bostad är så tömd som möjligt innan du sätter igång. Annars är risken stor att håret flyger av från möbler eller kartonger i samband med att de bärs ut.
  • Ta alltid golvet sist! Det inkluderar både dammsugning och våttorkning. Detta är ett tips som lämpar sig för alla som ska flyttstäda och inte bara hundägare.
  • Har du dålig lukt i bostaden som du behöver bli av med kan du med fördel använda det gamla husmorsknepet – en skål med vinäger eller ättika gör susen!