Allt du behöver veta om hundar

Hundsaker och tillbehör du behöver

Bestämmer du dig för att köpa en hund finns det ett antal saker och tillbehör som är viktiga att du har hemma. Det händer att många nya hundägare köper saker som de egentligen inte behöver, därför kommer här tips på saker som rekommenderas att du skaffar.

Grunderna

Tillbehören till din hund är bra om du köper redan innan hunden kommer hem för första gången. Det finns många fantastiska hundsaker att köpa, både sådant som du verkligen behöver och saker som kan vara bra men inte är ett måste. Oavsett vilken hund du köper finns det några grundsaker du rekommenderas köpa.

En hund behöver ett antal skålar för att dricka och äta. Ett tips är att du väljer en skål i rostfritt stål eftersom de håller länge och är lätta att rengöra. Det du bör tänka på är att köpa en lite större matskål om du har en stor hundras och en mindre skål för en mindre ras.

Ett par andra saker du måste ha är ett koppel och halsband/sele. Detta eftersom hunden måste rastas ett antal gånger om dagen, och det är inte säkert att hunden lyssnar på dig redan från början. Ibland låter hundägarna sina hundar gå utan koppel. Men det finns platser där koppel är ett måste, i synnerhet om hunden inte lyssnar på dig.

Hundleksaker kan också vara viktiga. Dessa hjälper dig distrahera hundvalpen och förhindrar att den börjar tugga på dina möbler eller skor.

Sele eller halsband?

Det du bör tänka på vad gäller halsband och sele är att välja rätt typ efter hundrasen. Om du till exempel har en hund med kort nos bör du välja sele eftersom de kan ha svårare att andas. Men detta är samtidigt någonting du måste avgöra själv vad som fungerar bäst.

Glöm inte maten

Hundmat är självklart någonting du bör ha hemma redan från början. Ett tips är att du pratar med uppfödaren om vilken hundmat de rekommenderar, samt hur mycket mat hunden ska äta varje dag. Det kan även vara trevligt med lite hundgodis som du kan ge hunden i samband med träning.