Allt du behöver veta om hundar

Att tänka på – försäkring för hund

Oavsett hur man än försäkrar sig om att man i sitt val av val väljer en så frisk valp som möjligt så kan alltid olyckan vara framme. Här är några tips om saker som kan vara bra att tänka på när man väljer försäkring till sin hund.

Val av försäkringsbolag

Det finns en lång rad med olika försäkringsbolag där ute där man kan försäkra sina husdjur, och det kan kännas som en djungel när man sitter där och ska välja var man vill försäkra sin valp. Att inte försäkra sin hund kan vara ofta vara ett dåligt val eftersom veterinärvård ofta kan bli mycket dyrt vid en skada eller om hunden skulle bli sjuk.

Med en bra hundförsäkring kan du vara säker på att din hund får den bästa veterinärvården när den behöver det, och Svenska Kennelklubben har på sin sida en lång rad goda tips och råd för dig som har svårt att välja en bra försäkring för din hund.

Uppfödare har normalt sett sina hundar försäkrade, och där brukar även valpkullarna vara försäkrade hos samma försäkringsbolag som tiken. Ibland kan man som valpköpare välja att fortsätta använda samma försäkringsbolag som uppfödaren och helt enkelt bara ta över valpens försäkring utan att byta försäkringsbolag.

Du bör inte bryta en försäkring för din valp för att sedan försäkra den igen efter lång tid, ett avbrott i försäkringen kan leda till minskad ersättning om olyckan skulle vara framme. Valpen behöver vara försäkrad före fyra månaders ålder för att alla delar av försäkringen ska gälla.