Allt du behöver veta om hundar

Glöm inte att försäkra din hund

När du köper en hund är det viktigt att du försäkrar den. Det finns många försäkringar du kan välja mellan. Jämför de olika försäkringarna så kommer du göra ett bra val utifrån plånbok, hundras och vad du tycker känns tryggt.

Hundförsäkring

Först har du lagt tid på att köpa hund. Det är underbart. Få välja vilken fyrfota vän som ska bli din familjemedlem. Sedan är det dags att välja hundförsäkring. Det finns olika slags försäkringar som både skiljer sig åt i innehåll och prisklass. Vilken försäkring du ska välja beror på hur din ekonomi ser ut, hundrasen, vad du ska använda hunden till och vilken slags försäkring som du känner att du vill ha. Gå in på jämförelsesajten Hundförsäkring för att hitta rätt hundförsäkring till din hund. Där kan du enkelt jämföra mellan flera försäkringsbolag. Du skriver bara i dina och din hunds uppgifter, så hjälper sajten dig att hitta rätt hundförsäkring.

Veterinärkostnader, sjukdom och skador

Om du måste hålla i plånboken riktigt rejält bör du i alla fall försäkra din hund för skador. Då får du ersättning för veterinärkostnader ifall hunden skulle bli påkörd, fastna i ett hål eller någon annan slags skada skulle uppstå. Det är en miniförsäkring som alla hundar bör ha. Ungefär som en trafikförsäkring för bilen. Men de flesta väljer att också försäkra hunden för sjukdomar. Så att du kan göra en undersökning ifall du tror att din hund är sjuk och sedan även få ersättning för eventuella sjukdomskostnader. Det är skönt att alltid kunna gå till veterinären när du är orolig eller om det har hänt något. Skillnaden i pris mellan dessa två slags försäkringar är inte så stor. I det långa loppet kan du faktiskt tjäna på att ha den lite dyrare hundförsäkringen som även omfattar sjukdom. Vissa försäkringar omfattar också dolda sjukdomar och problem. Du har köpt en hund och tror att den är helt och hållet frisk. Enligt försäljaren är den det. Men det stämmer inte. Då är det skönt om din försäkring också täcker dolda sjukdomar och problem.

Tilläggsförsäkringar

Det finns också många tilläggsförsäkringar som du kan ha till din hund: livförsäkring, rehabiliteringsförsäkring och andra medicinska försäkringar. För att ha livförsäkring på din hund bör det vara en speciell hund. Oftast är det hundar som använts till ett särskilt syfte, som avel eller i arbete. Det som är skönt med att ha tilläggsförsäkring för rehabilitering är att det blir mycket billigare ifall hunden skulle bli sjuk eller skadad. Ifall hunden behöver simma i varmvatten pool eller ha specialträning så behöver inte du bära hela kostnaden.