Allt du behöver veta om hundar

Livet med hund – Valpen som familjemedlem

Nu startar den där tiden som är så otroligt viktig för dig som hundägare och för valpen som din familjemedlem. Det är mycket att tänka på och kanske också saker man måste ändra med sitt hem eller möjligen livsstil för att inte utsätta valpen för onödiga risker, och man ska inte glömma att den nya familjemedlemmen också kommer behöva träning samtidigt som du kan behöva ha massor av tålamod. Men det är det väl värt.

En följeslagare för livet

En hund är en följeslagare för livet. Det du lär din valp är det som sedan kommer stanna där. Så det första du bör tänka på när du bestämt dig för att köpa valp är att boka in er på en valpkurs hos den lokala brukshundklubben. Här får ni tillsammans lära er värdefulla grunder som ni kan använda i vardagen resten av hundens liv, samtidigt som du och valpen får några värdefulla övningar som ingår i den så kallade socialiseringsprocessen som gör hunden mer hanterbar i sammanhang där det finns andra hundar och människor på samma plats som er.

Hos bland annat Svenska Kennelklubben finns det informationsvideos om hur livet med valp kan se ut. Prata också med uppfödaren om hur ni bäst förbereder er innan ni hämtar hem er valp.