Allt du behöver veta om hundar

Res till Spanien med din hund

Att resa med din fyrbenta vän till Spanien och bo i en lägenhet kan vara en underbar upplevelse, men det finns några viktiga saker att tänka på för att göra resan så smidig och njutbar som möjligt. Först och främst är det viktigt att förbereda din hund innan resan.

Skaffa djurvänligt boende

När det gäller boende är det bäst att söka efter hundvänliga lägenheter, oavsett om du hyr eller köper. Många spanska städer, inklusive populära turistdestinationer som Barcelona och Malaga, har ett utbud av sådana boenden. Kontrollera noggrant att de tillåter husdjur och om det finns några specifika regler eller avgifter för det.

När du har anlänt till din hyrda eller köpta lägenhet i Spanien, gör dig bekant med området och hitta närliggande parker eller grönområden där din hund kan få motion och utforska. Spanien erbjuder oftast vackert väder, så det är en fantastisk möjlighet att njuta av promenader längs stranden eller i pittoreska stadsdelar.

Säkerhet för hunden

Under resan är det viktigt att se till att din hund är bekväm och säker. Använd en godkänd transportbur eller sele för att transportera din hund på flyget. Ta med tillräckligt med mat, vatten och nödvändiga mediciner för hela resan. Och se till att din hund har ett halsband eller sele med kontaktinformation om den skulle rymma. Tänk också på att det kan vara mycket varmt för hunden i Spanien, särskilt under sommarmånaderna.

Är hunden vaccinerad?

Se till att din hund är aktuell med sina vaccinationer och har ett mikrochipp för att följa EU-regler. Det är också en god idé att besöka veterinären innan avresan för att säkerställa att din hund är frisk och redo att resa.