Allt du behöver veta om hundar

Hitta rätt försäkring för din hund

Det kommer en hel del ansvar med att ha hund, och man får också vara beredd på att det kostar en hel del pengar att ha husdjur, oavsett vilken djurart man väljer. Något som hör till hundägandet är att skaffa en försäkring till sin hund. Men hur hittar man rätt försäkring till sin hund?

Jämföra försäkringar

Det allra första du bör göra är att jämföra olika försäkringar för att se vilken som passar dig bäst både gällande innehåll och pris. Hos https://www.lassie.co/ kan du jämföra din nuvarande försäkring med en ny sådan och du kan snabbt få ett kostnadsförslag där du även ser vad en ny försäkring skulle kosta om du väljer bolaget.

Välja rätt försäkringsbolag

Olika försäkringsbolag kan erbjuda dig och din hund olika fördelar. Det viktigaste är att du får ett bra skydd om din hund skulle komma till skada, eller om den blir sjuk. Hos Lassie får du väldigt fördelaktiga villkor och eftersom försäkringen finns i flera nivåer kan du välja den nivå som passar dig och din hund bäst. Om du har en hund som tenderar att skada sig en del vid jakt, hundsport eller liknande kanske du behöver en mer heltäckande försäkring.

Självklart kan du välja att byta till ett nytt försäkringsbolag och få samma fördelaktiga villkor hos Lassie även om du har en lite äldre hund. Du kan dock behöva få ett veterinärintyg om att hunden är helt frisk om den är lite till åren.

Hur mycket ska man betala för försäkringen?

Det görs varje år olika undersökningar kring hur mycket djurförsäkringen kosta och det är ingen hemlighet att priserna stiger. Det beror helt enkelt på att även kostnaderna för djursjukvården skjuter i höjden och ju fler djur som skadas, eller blir sjuka – desto dyrare blir försäkringen.

Om du väljer att skaffa en hundras som är mer sjukdomsdrabbad kommer du i regel också att få betala lite mer pengar för försäkringen. En överlag frisk hundras kan kosta lite mindre i försäkringspremie.

Du kan också variera din försäkringskostnad genom att välja en högre självrisk, eller genom att till exempel välja bort livförsäkring. Hur mycket en försäkring ska kosta per år är det dock inget som bestämmer. Det är upp till varje djurägare hur mycket denne vill eller kan betala för sin djurförsäkring.

När ska hunden försäkras?

Du gör klokt i att försäkra din hund redan när den är liten valp och hos https://www.lassie.co/ behöver du inte tänka på karensdagar när du försäkrar din valp innan den blivit 120 dagar gammal. Det betyder att försäkringen börjar gälla omedelbart, även om hunden blir sjuk dagen efter att försäkringen tecknats.

Tar du över en äldre, oförsäkrad hund kan det också vara bra att försäkra den. Då minskar dina eventuella veterinärkostnader rejält.